Fra en brud til en anden

hvad jeg ville gøre om

og andre overvejelser

Tryk på >Pause-knappen<

Hele dagen gik så hurtigt! Det hele fløj forbi. Alt det fantastiske. Alle de skønne mennesker. De mange indtryk. Min fantastisk dejlige mand, som nu var blevet ganske ægte. Det gik simpelthen så stærkt det hele. Set i bakspejlet, ville jeg ønske at jeg havde trykket på en mental pause-knap. En magisk knap, der kunne have mindet mig og min mand om, at tage en halv times tid for os selv. Bare lige lidt tid til at mærke efter og opsuge de mange indtryk.

Husk: Det vil være helt okay at trække sig væk fra festen et øjeblik, og bare sidde lidt sammen.

Tag et kursus i brudevals

Hvor svært kan det lige være at danse vals? Vi blev ved med at udsætte det faktum, at hverken min mand eller jeg er naturligt elegante dansere til lige før den store dag.

Vores tilgang var, at vi kunne lære den svingom af at se et par YouTube videoer. Det var da bestemt også ret sjovt – selvom det virkede lidt akavet at stå på strømpesokker inde i stuen, mens hunden så undrende på os. Vi nåede måske at afprøve valsen et par gange … tre måske … hvilket viste sig ikke helt at være nok.

Havde vi været bedre til dansen, ville vi nok kunne slappe mere af med den på selve dagen. Brudevalsen er en skøn mulighed for at være helt tæt på hinanden. Det er et intimt øjeblik – der måske ville have været mere elegant hvis vi rent faktisk havde kunne trinene.

Kære kommende brud: kunne det ikke være lidt hyggeligt at tage en enkelt dansetime eller to med din partner inden dagen? Det fortryder jeg at vi ikke gjorde.

Hvad var det vi aftalte?! 

Mens vi planlagde dagen, samarbejdede vi med ejeren af stedet. Det hele føltes rigtigt og det virkede til at vi bare var hele på samme side. Men dagen før den store dag, hvor sommerfuglene var begyndt at sværme i maven og der var forventning og lykke i luften, var der alligevel noget der var lidt underligt. Vi var ude på stedet for at få det sidste på plads – og det sidste viste sig at være ret meget.

Hvad der var med i vores aftale med stedet og hvad der ikke var, er ret uklart. Jeg er ikke sikker på, hvad der var misforståelser, hvad jeg skulle føle mig snydt over og hvad der simpelthen bare ikke var okay.

Mit råd er derfor, kære brud, find ud af hvad der egentlig er en del af aftalen! Spørg en ekstra gang. Hvis aftalen er “alt inklusiv” så få klarlagt hvad “alt inklusiv” egentlig dækker! Er borde og stole opsat? Er der (rene og strøgne) duge? Skal I selv have blomster med? Hvad sker der med den vin I ikke drikker?

Få hold på brudebuketten

Når jeg ser tilbage på billederne fra en helt igennem skøn dag, kan jeg mærke at jeg bliver en anelse irriteret over hvordan jeg holder min brudebuket.

Måske er det mig der er lidt for lidt prinsesse, men jeg er ikke vant til at gå rundt med buketter i hænderne. Måske er det derfor jeg holder min smukke buket en anelse akavet på samtlige billeder der blev taget de første to timer.

Mit råd til dig, kære kommende brud: sænk armene og slap af. Bare fordi man har en buket, betyder det ikke at den behøver blive holdt i stiv, bøjet arm foran brystet! Suk, altså!

Brudebuket til svigermor

Nu vi er ved brudebuketten, vil jeg bevæge mig over i et par af de gode erfaringer jeg gjorde mig.

Min mand mistede sin mor da han var dreng. Hun har derfor aldrig været en del af mit liv. På en dag som sin bryllupsdag er det naturligt at man kommer til at sende hende en ekstra tanke.

Jeg kan ikke huske om det var min eller min mands idé, men jeg kastede ikke min buket efter de smukke singlekvinder til festen. I stedet tog vi buketten med hjem fra festen.

Dagen derpå tog vi (som hustru og ægtemand) en tur til kirkegården. Her brugte vi lidt tid med ”svigermor”. Buketten blev hos hende da vi tog hjem igen. Det var rigtig rart at tage lidt tid til at hos min mands mor og samle tankerne omkring hende.

Hvad der gjorde det hele endnu mere smukt var, at hende der havde bundet buketten, er min mands plejemor. Min (anden) svigermor. Det var simpelthen så fint.

help your selfie

At selfiestænger er kiksede, er der mange der kan blive enige om. Men alligevel er jeg nødt til at sige, at de var en succes til festen om aftenen. Vi har fået et utal af billeder fra vores gæster – billeder der er så spændene at jeg vælger ikke at dele dem her.

De var med til at ryste de forskellige grupper sammen og vi har modtaget nogle pletskud som vi ellers ikke ville have fået.

Jeg vil derfor gerne give selfiestænger (eller andre opfordringer til at tage billeder) en varm anbefaling.

Slap nu af!

Jeg vil slutte af med den sidste – og nok vigtigste – erfaring jeg har gjort mig: Det hele var bare en stor, dejlig og helt igennem fantastisk dag. På sådan en dag er der meget der kan gå galt – og noget gjorde da også netop det – jeg har slet ikke fortalt om, da pavillonen faldt sammen … ovenpå bryllupskagen! 

Min erfaring ligger i, at det var fuldstændig lige meget at noget gik galt. For at være helt ærlig, bemærkede jeg det ikke rigtigt på dagen.

Så kære brud: slap nu af. Ned med skuldrene. Tænk på hvilke mennesker du kommer til at være omgivet af. Det er venner og familie. Og din brudgom. Det kan man da ikke blive andet end glad i låget af! Nyd Jeres dag – og hvis noget begynder at gå dig på i løbet af dagen, så husk at sige Pyt.

Adresse

Søgårdvej 1-2, 7451 Sunds

+45 97 14 10 24

Mandag – Fredag:
8.30 – 17.00

Email

info@soegaardensunds.dk